YAPI VE MALZEMELERİ LABORATUVARI

YAPI VE MALZEMELERİ LABORATUVARI

İstanbul Gelişim Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı ve Malzemeleri laboratuvarında çimento deneyleri, harç deneyleri ve beton deneylerini yapabilecek basınç ve eğilme testleri deney cihazlarımız bulunmaktadır. Ayrıca çelik donatının çekme testinin yapılabileceği çekme deney cihazı da mevcuttur. Numunelerin kür işlemini sağlayacak etüv ve kür tankı mevcuttur, dolayısıyla numuneler farklı sıcaklıklarda kür işlemine tabii tutulabilmektedir. Tüm deney aletlerinin kalibrasyonu U-test firması tarafından yeni yapılmıştır. Laboratuvarımızda Yapı Malzemeleri dersinde, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin deney yapabileceği su emme, basınç dayanımı, yarmada çekme dayanımı, hem 2 noktalı hem de 3 noktalı eğilme dayanımı testleri yapılabilmektedir. Araştırma projeleri kapsamında ise laboratuvarımızda 15’e yakın öğrencinin yüksek lisans tezi tamamlanmıştır. Devam eden BAP projeleri kapsamında laboratuvarımızda çimentosuz geopolimer betonların dayanım ve durabilite performansları (deniz suyu, sülfürik asit, magnezyum sülfat gibi kimyasal durabilite deneyleri) incelenebilmektedir.