SİMULTANE TERCÜMANLIK LABORATUVARI

SİMULTANE TERCÜMANLIK LABORATUVARI

Simultane Tercümanlık Laboratuvarında öğrencilerin sözlü çeviri odağında hem ardıl hem de andaş çeviri uygulamalarını gerçekleştirebilecekleri bir alan yaratılmaktadır. Bu doğrultuda laboratuvarda sözlü çeviri uygulamalarına imkân veren 3 kabin yer almaktadır. Bu kabinlerden her biri ise iki çevirmenin aynı etkinlik süresince farklı dil çiftlerinde andaş çeviri yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Laboratuvardaki öğrenciler ve eğitimci ise bu kabinlerde yapılan tercümeleri tıpkı bir konferans dinliyormuş gibi sinyal alıcı cihazlara bağlı kulaklıklar vasıtasıyla dinleyebilmektedir. Laboratuvardaki masa mikrofonu ve hoparlörler yardımıyla ise diğer bir çeviri türü olan ardıl çeviri faaliyeti gerçekleştirilmektedir.