RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA STÜDYOSU

Radyo Televizyon ve Sinema Stüdyosu medya sektörüne hazırlık yapan öğrencilere teorik bilgiyle birlikte uygulama yapma imkânını da sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Televizyon stüdyosu, reji ve kurgu odası bölümleri bulunan stüdyoda, video kameralar, tripodlar, ışık kaynakları, 12 kanallı ses mikseri ve prompter sistemi gibi teknik cihaz ve sistemler bulunmaktadır. Ekipmanlar düzenli olarak yenilenmekte ve ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmektedir. Öğrenciler yönetmenlik, teknik yönetmenlik, ses, stüdyo kameramanlığı ve sunuculuk spikerlik gibi farklı alanlarda pratik yaparak kendilerini geliştirme fırsatı yakalayabilmektedir. Burada sağlanan profesyonel ekipmanlar ile öğrenciler, mezun olmadan önce sektörde karşılaşabilecekleri uygulamaları deneyerek öğrenme şansına sahip olabilmekte, böylece iş hayatına daha profesyonel bir giriş yapabilmektedirler.