PATOLOJİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ

Üniversitemizde Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programının aktif olarak kullandığı 1 adet öğrenci laboratuvarı bulunmakta olup aynı anda 30 öğrenci kapasitelidir. Hastanelere ve özel patoloji laboratuvarlarına en uygun şekilde tasarlanmıştır. Bu diyazn sayesinde öğrencilerimize dönem içi stajları, zorunlu yaz stajları ve meslek hayatlarına kolaylıkla adapte olmalarına olanak sağlamaktadır. Laboratuvarımızda Çeker Ocak, Makroskobi Kabini ,Doku Takip, Doku Bloklama Cihazı, Mikrotom- Su banyosu, Etüv gibi cihazlar Patoloji Laboratuvar uygulamaları için kullanılırken aynı zamanda spesifik bir alan olan moleküler patoloji için de Ultra trax, Hibridizasyon Cihazı, PCR, Benmari, Jel Elektro forez- UV cihazı, Isı Bloğu, Mini santrifüj cihazlarının bulunması öğrencileri tam donanımlı bir şekilde gerçek iş hayatlarına hazırlamaktadır.