Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesindeki Beslenme İlkeleri Laboratuvarı, başta Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları I ve II gibi temel dersler olmak üzere, diğer mesleki derslere yönelik uygulamaların yapılması amacıyla kurulmuştur. Bu laboratuvar, besinlerin içeriği, uygun hazırlama ve pişirme yöntemleri, bu süreçte oluşankayıplar ve meydana gelen fiziksel-kimyasal değişiklikler gibi konuları öğretmek için kullanılır. Ayrıca, temel ve geleneksel yemek tarifelerinin beslenme ilkeleri doğrultusunda laboratuvar ortamında uygulanması ve tarifelerin enerji, makro ve mikro besin öğesi değerlerinin tartışılması amaçlanmaktadır.
Laboratuvarda gerçekleştirilen uygulamalar sırasında öğrenciler, mutfak düzeni, araç-gereç kullanımı, besin hazırlama ve saklama koşulları ile hastalıklara ve özel durumlara özgü tarifeler hakkında bilgi sahibi olurlar. Laboratuvar, uygulamalar için gerekli tüm donanım ve ekipmanlarla donatılmıştır; 10 ünite üzerinde 8 ev tipi ocak, 7 fırın, 2 buzdolabı, 2 bulaşık makinesi ve çeşitli mutfak ekipmanları mevcuttur. Uygulamalar sonunda öğrenciler, teorik derslerde edindikleri bilgileri bilimsel bir ortamda pratiğe dökerek, aktif katılımlı tartışmalar ile kalıcı öğrenme sağlamaktadırlar.
Beslenme İlkeleri Laboratuvarı (Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarı)