İLK VE ACİL YARDIM LABORATUVARLARI

İLK VE ACİL YARDIM LABORATUVARLARI

Üniversitemizde İlk ve Acil Yardım Programına ait toplamda 3 adet Laboratuvar bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız alan dersleri ve bölüm seçmeli tüm derslerde uygulama yapabilecek şekilde planlanmış olup, gerekli tüm malzemeler ve maketler derslere göre ayrılmış laboratuvarlarda yer almaktadır. Öğrencilerimiz alanda karşılaşabilecekleri her duruma uygun uygulamalar ile mezuniyet öncesinde alana hazır olabilecekleri şekilde planlamış laboratuvarlarımızda en iyi şekilde eğitilmektedirler.

İLK VE ACİL YARDIM LABORATUVARI  1

İlk ve Acil Yardım Programı 1 nolu Laboratuvarı olup İlk ve Acil Yardım Programı dersi olan Ambulans Servis Eğitimi 1 ve 2 dersinin uygulamalı hasta analiz çalışmaları burada yapılmaktadır. Laboratuvarımız Ambulans girişine uygun olarak dizayn edilmiş olup, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği programında okuyan tüm öğrencilerimizin sahada karşılaşabilecekleri hastalara yönelik bilmesi ve uygulaması gereken tüm vaka analizleri öğrenciler tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Ambulansın girişine uyun olarak düzenlenmiş olan laboratuvarda sahada ambulans içerisinde bulunan tüm malzemeler ders saatlerinde gelen ambulans içerisinde bulunmakta olup, vaka analizleri sahadaki uygulamalar şeklinde birebir olarak uygulanmaktadır. Bunlardan başka Laboratuvarımızda sahadaki ambulansarda kullanılan travma maketi, kombine sedye, aspiratör, travma tahtası, nebülizatör, kaşık sedye, vakum sedye, entübasyon maketi, yetişkin-bebk-çocuk CPR maketleri de bulunmaktadır.

İLK VE ACİL YARDIM LABORATUVARI  2

İlk ve Acil Yardım Programı 2 nolu Laboratuvarı olup içerisinde Kadın Doğum Maketi ( Doğum gerçekleştirme özelliğine sahip), İleri Yaşam Desteği ve EKG uygulamaları için kullanılan Şok uygulaması ve Ritim Analizi yapılabilen ayrıca kumanda ile kontrol edilebilen İleri Yaşam Desteği Maketi, Defibrilatör-Monitör, Entübasyon Maketi, Doğum sonu Dönemde Yeniden Canlandırma uygulaması için Uygun 2 adet Yenidoğan maketi yer almaktadır.

İLK VE ACİL YARDIM LABORATUVARI  3

İlk ve Acil Yardım Programı 3 nolu laboratuvarı olup içerisinde Yetişkin ve Çocuk Acillerine yönelik yapılacak vaka uygulamalarına özel Yetişkin-Çocuk Temel Yaşam desteği maketi, Entübasyon maketi, İnvaziv uygulamalar için kullanılan Damar yolu açma maketi, Musküler Enjeksiyon maketi, Subcutan Enjeksiyon maketi, Ambulans dersi için kullanılan tüm taşıma tekniklerine uygun sedyeler, ateller, oksijen tüpleri, İleri Yaşam desteği uygulaması için kullanılan Defibrilatör- Monitör ve yardımcı malzemeler yer almaktadır.

İlk ve Acil Yardım Laboratuvarı