GASTRONOMİ-PASTACILIK MUTFAK LABORATUVARI

GASTRONOMİ-PASTACILIK MUTFAK LABORATUVARI

İstanbul Gelişim Üniversitesi, 2013 yılında açılan gastronomi bölümüyle birlikte, Türk ve dünya mutfaklarının tüm inceliklerini tam donanımlı mutfaklarında; geleceğin başarılı şeflerini sektöre hazırlamaktadır. Mutfağımızda gastronomi ve mutfak sanatları, aşçılık, pastacılık ve ekmekçilik programları ortak alanda kullanılmaktadır. Son teknoloji ile donatılmış 4 adet aktif mutfak bulunmakta ve mutfaklarda dersler ‘sürdürülebilir mutfak’ anlayışıyla yürütülmektedir. Diğer üniversitelerden farkı ise gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün Almanya’nın önde gelen akreditasyon kurumlarından olan AQAS (AgencyforQualityAssurance) tarafından akredite edilmiştir. Laboratuvarlar temel ekipmanların yanı sıra; son teknolojik cihazlarla öğrencileri sektöre hazırlamaktadır. Ekipmanlar düzenli olarak yenilenmekte ve ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmektedir.

Gastronomi-Pastacılık Mutfak Laboratuvarı