DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ

Dil ve Konuşma Laboratuvarı, Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi C-Blok’ta bulunmaktadır. Bu laboratuvar, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünün bilimsel araştırmalarının gerçekleştirilmesi ve klinik inceleme, değerlendirme, terapi süreçlerinde objektif yöntemlerle kanıta dayalı uygulamaların öğretimini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Laboratuvar, klinik uygulamaların gerçekleştirildiği derslik ve akustik odalardan oluşmaktadır. Dil-konuşma terapisi laboratuvarında kullanılan materyaller: Rezonans bozukluklarıyla ilgili konuşma değerlendirmesi ve terapi özellikleri için çok yönlü bilgiler sağlayan güçlü bir klinik ve öğretim aracı olan NasalView, konuşma değerlendirmesi ve terapi özellikleri için çok yönlü bilgiler sağlayan güçlü bir klinik ve öğretim aracı olan  Pitch Master ve Voice Assessmen programın yanı sıra portable videootoskop ve stroboskopi bulunmaktadır.