BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ

Biyomedikal Laboratuvarı; İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde yer alan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi tarafından aktif şekilde kullanılan bir öğrenci araştırma laboratuvarıdır. Söz konusu laboratuvarda 20 kapasiteli olup, temel elektronik, enstrümantasyon ve kalibrasyon üzerine deneyler yapılarak öğrencilerin teorik bilgileri uygulama yöntemleri ile pekiştirilmektedir. Biyomedikal laboratuvarı analog elektronik, dijital elektronik, ölçme yöntemleri ve kalibrasyon eğitimi olmak üzere ayrı ayrı bölmelerden oluşmaktadır. Laboratuvarda elektronik alanında AC/DC güç kaynakları, KANDH elektronik komponent modülü, multimetre ve osiloskop bulunmaktadır. Bunun yansıra sağlık alanında hasta simulatörü, defibrilatör analizatörü ve SPO2 fonksiyon testi cihazları ile her iki disiplinde de bilgi sahibi olmaktadırlar.

Biyomedikal Laboratuvarı