Laboratuvarlar Koordinatörlüğü -

1.   Laboratuvarlar Koordinatörlüğü
  2. İçerik

AMELİYAHATHANE HİZMETLERİ LABORATUVARI

Ameliyathane Hizmetleri laboratuvarı Anestezi programı ile ortak olup, laboratuvarımız 30 öğrenci kapasiteli ve gerçek ameliyathane modeline en yakın şekilde dizayn edilmiştir. Öğrenciler hastane stajlarından önce ameliyathane ortamını, ameliyathane sürecini, ameliyathane tekniklerini gerçeğe uygun şekilde uygulamalarına ve bu ortamda eğitilmelerine yardımcı olacak şekilde planlanmıştır. Ameliyathane ünitesi alanları, donanımları (ameliyat lambası, masası vb.), tıbbi cihazları, koter, aspiratör, otoklav, sarf malzemeler ve tekstil materyal tanımakta; cerrahi enstrüman sınıflandırılmasında yer alan kesici-sıkıştırıcı-tutucu ve ayırıcı enstrümanlara örnek olabilecek cerrahi set ile enstrümanları kullanarak el becerilerini geliştirebilmekte; görev tanımlarında yer alan cerrahi el yıkama, cerrahi giyinme, steril masa hazırlama, pozisyonlama, hasta örtme gibi tüm uygulamaları cihaz ve maket üzerinde hocalarının rehberliğinde gerçekleştirebilmektedirler.