AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI LABORATUVARI

Üniversitemizde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı laboratuvarımız etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak üzere, ağız ve diş sağlığı hizmeti veren özel ve kamu gibi sağlık kuruluşlarının amacına yönelik eğitim vermeyi amaçlar. Lab 006 nolu Ağız ve Diş Sağlığı Programı laboratuvarı olan dersi olan Klinik Çalışma Yöntemleri 1-2 dersine eşlik ederek 80 kişilik kapasiteye sahiptir. İçerisinde otoklav, sterilizasyon cihazı, kompresör, amalgamotör, ışın dolgu cihazı, mikromotor, anguldurva, aerotör, paketleme cihazı, distilatör cihazı, diş üniti , her çeşit siman, ölçü malzemesi ve sarf malzemeler gibi alanda kullanılan tüm cihaz ve aletler laboratuvarımızda öğrenci sayısına uygun olarak yer almakta ve öğrencilerin pratik uygulamaları rahatça gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda öğrencilere bu alandaki en güncel uygulamaları tecrübe etme fırsatı sunmaktadır.