Laboratuvarlar Koordinatörlüğü -

DENEYSEL PSİKOLOJİ LABORATUVARI

gelişim üniversitesi
  1.   Laboratuvarlar Koordinatörlüğü
  2. İçerik


DENEYSEL PSİKOLOJİ LABORATUVARI


Öğrenciler gelişim psikolojisi, bilişsel psikoloji ve deneysel psikoloji gibi psikolojinin deney odaklı alt alanlarında deneysel araştırma yöntemleri kullanarak akademik araştırma basamaklarını birebir uygulama ve araştırma yürütme imkanına sahip olacak, derslerde teorik olarak öğrendikleri deneyleri uygulayarak gözlemleme fırsatı edinecekleridir. EEG cihazı ile nöropsikoloji temelli yürütülecek araştırmaların geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olacaktır.
Kurulan Deneysel Psikoloji Laboratuvarı’nda dört ana kısım bulunmaktadır. Birincisi EEG cihazının bulunduğu EEG odasıdır. EEG odasında nöropsikolojik deneysel çalışmalar yürütülür ve cihazın temel amacı bilişsel süreçleri kayıt altına alabilmektir. Nötr, uyaran verilmemiş zihin ile bir uyarıcıya maruz bırakılmış ya da görev verilmiş kişililerin zihinsel reaksiyonlarının kaydedilmesine ve kıyaslanmasına olanak sağlar. Günümüzde psikoloji alanında birçok iyi yayıyında EEG cihazı sıklıkla kullanılmaktadır.
Laboratuvarın ikinci kısmı, reaksiyon deney odalarıdır. Bu alanlarda deneylere gelen katılımcılardan bilgisayar üzerinde belli deney programlarında görevler verilir. Burada temel hedef manipüle edilen duruma karşı katılımcıların reaksiyonlarını kaydetmektir.
Laboratuvarın üçüncü kısmında haftalık laboratuvar toplantılarının yapılmasının planlandığı toplantı odası, son kısımda ise laboratuvar etkinliklerinin paylaşılacağı ve katılımcıların deneyler arası bekletileceği bekleme odası bulunmaktadır.